В Македония всички очакваха заседанието на КСНС. Никой не е изненадан

...
В Македония всички очакваха заседанието на КСНС. Никой не е изненадан
Коментари Харесай

Македонците са възпитани да мразят българите

„ В Македония всички чакаха съвещанието на КСНС. Никой не е сюрпризиран от твърдата, ясна и чиста позиция на президента Румен Радев. Няма никакви изненади във връзка с това какво е казано и какво се чака от българския министър председател и от българската настояща политика във връзка с Македония в този миг. “ Това съобщи пред БНР журналистът от Република Северна Македония Владимир Перев.

„ Кирил Петков идва в Македония да беседва за неща, за които доста от дълго време е говорено и не е реализирано до момента никакво единодушие “, добави Перев.

Той уточни, че не би трябвало толкоз да се занимаваме „ с високи тематики и огромни мъдрости “, а „ малко да приземим топката, да се смирим и да гледаме с по-обикновени очи към политиката “.

Премиерът на РСМ е „ командван от сили отвън Македония “, означи още журналистът.

Една по-голяма част от македонците са възпитани да ненавиждат българите, акцентира Перев. По думите му македонците ненавиждат и сърбите за друго, а албанците за трето.

Според Владимир Перев огромна част от македонците мислят, че „ американците, англичаните или Европейски Съюз ще притисне България “, а тя ще се съгласи, тъй като постоянно е била „ притискана от руснаците, от Москва, България е била окупирана страна, че в никакъв случай не се е развивала независимо “.

„ Американците са царе на правене на взаимни отстъпки, обаче за непозната сметка. Защо не създадат взаимни отстъпки и да пуснат мексиканците да живеят в Ню Мексико или в Тексас “, разяснява македонският публицист.

„ Не може да има компромис между Македония и България “, счита той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР